matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
Ola:
dany jest ciąg arytmetyczny: −7,−4,−1,... .Pięćdziesiąty wyraz tego ciągu jest równy?
25 kwi 19:54
Eta:
a
1
=−7 , r= 3 a
50
=a
1
+49*r=................. dokończ
25 kwi 19:56
Ola:
=140
dziękuję.
25 kwi 20:08