matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
mik96:
2
cos
π ile to jest?
3
25 kwi 19:18
Saizou :
360
o
−2π
2
x−
π
3
2
360*
π=2πx
3
240=2x x=120 180−120=60
1
cos60=
2
chyba tak
25 kwi 19:21
Godzio:
Chyba, nie
2
1
cos
π = −
3
2
2
π
π
cos
π = cos(π −
) = −cos
3
3
3
25 kwi 19:22
krystek:
2
π=120 stopni ,może będzie łatwiej zrozumieć
3
1
cos120=cos(180−60)=−cos60=−
2
25 kwi 19:24
mik96:
dziękuję
25 kwi 19:24