matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje
dzik:
Prosta
x+3
− y = 0 tworzy z dodatnią półosią OX kąt równy :
√
3
? jak obliczyc to ?
25 kwi 19:12
Godzio:
√
3
y =
x +
√
3
zgoda ?
3
√
3
tgα = a gdzie a =
, a tangens jakiego kąta jest równy tej wartości ?
3
25 kwi 19:48
dzik:
30 dziekuje
25 kwi 19:53