nie umiem:(
lila93: mam jeszcze coś takiego:
po przekształceniu wykresu funkcji f(x)=−2x−3 przez symetrię wzgl początku układu
współrz.otrzymamy wykres funkcji g(x)=?
proszę o rozpisanie..: )
25 kwi 19:02
lila93: wydaje mi się ,że to będzie coś takiego g(x)=−(−(−2x)−3)=−2x+3 ale nie jestem pewna. proszę o
sprawdzenie..
25 kwi 19:07
kylo1303: g(x)=−f(−x)
25 kwi 19:16
lila93: mam jescze: Liczba a=log3 54 jest większa od liczby b=log3 2 o ile razy?
wg mnie o 27,lecz w odp jest 3...
25 kwi 19:22
kylo1303: a=log
354=log
327+log
32=3+log
32
b=log
32
| a | | 3+log32 | | 3 | |
| = |
| =1+ |
| =....
|
| b | | log32 | | log32 | |
A moze jest
O ILE ?
25 kwi 19:26
lila93: tak,masz rację,źle spojrzałam na odpowiedzi.tak to jest po prostu o 3.dziękuje
25 kwi 19:35
krystek: o ile⇒ porównywanie różnicowe, i nie mówimy o ile razy tylko ile razy ⇒
porównywanie ilorazowe.
25 kwi 19:39
lila93: nie musisz mi takich rzeczy tłumaczyć xd oprócz z "o ile razy" była tez jedna odp z "o ile"
której po prostu nie zauwazyłam...
25 kwi 19:44