matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciąg geometryczny
castrol:
Dany jest nieskończony ciąg geometryczny. (a
n
), w którym a
3
=1 i a
4
=
2
3
jak obliczyć z tego a
1
?
25 kwi 17:52
castrol:
prosiłbym chociaż o jakąś podpowiedź
25 kwi 18:05
castrol:
ok, już mam a
1
=
9
4
25 kwi 18:23