Bryły wpisane w kulę.
Asia:

Na ostrosłupie prawidłowym czworokątnym, którego ściany boczne są nachylone do podstawy pod
kątem 60 stopni , opisano kule o polu powierzchni 16π. Oblicz pole powierzchni całkowitej tego
ostrosłupa.
Mi wychodzi 92,16; a w odpowiedziach podano 23,04. Gdzie się pomyliłam?
Pole kuli=16π ⇒R=2
AC=a
√2 Hboczna=a b=a
√5/2
P ACS=a
2 √6/2
P ACS= b
2*a
√2/4R przyrównuje te pola i wychodzi mi, że a=32
√3/10
Pole=a
2+2aHboczna=3a
2=92,16
Bardzo chciałabym się dowiedzieć, jak to zadania prawidłowo wykonać