Ciąg arytmetyczny an
Mmmt: Witam mam problem z takim zadaniem
(an)=√2n
Jeśli chodzi o treść zadanie to nie wiem jak brzmi ale myślę ze chodzi o wyznaczenie ciągu lub
o monotoniczność.
Z góry dziękuję
25 kwi 17:10
Mmmt: Pomoże ktoś ? Proszę !
25 kwi 17:13
Mateusz:
Wyznaczenie ciągu? ale przeciez to jest ciąg własnie

a poleceń tu moze być multum od
okreslenia monotonicznosci az po narysowanie wykresu tego ciągu
25 kwi 17:13
Mmmt: z tematów ktoe robiliśmy z ciągu arytmetycznego było tylko wyznaczanie monotoniczności więc
może chodzi o to
25 kwi 17:14
picia: przeciez ciag jest wyznaczony
monotonicznosc to tworzysz nastepny i odejmujesz od poprzedniego.nastepny to za n wstawiasz n+1
25 kwi 17:14
Mistrzu: Jest to ciąg artmetyczny: an+1 − an = √2n + √2 − √2n = √2 = r
różnica jest stała oraz dodatnia, więc ciąg jest rosnący i arytmetyczny.
25 kwi 17:14
Mmmt: Nauczyciel nie dał zadnego polecenia tylko napisał przykład i mówi rozwiążcie. Ja pytam co
dokładnie mamy zrobić a on mowi ,wpadnij na to sam "
25 kwi 17:15
Mmmt: dziękuję wam
25 kwi 17:16
25 kwi 17:16
Mateusz:
Aha no to fajny nuczyciel
25 kwi 17:17
Mmmt: no on niestety takie metody stosuje

jak czegoś nie rozumiemy to mamy sami wyszukać
informacje a jak nie to nas oceni
25 kwi 17:19
Mateusz:
Tyle ze jego metoda przeczy samemu sobie no bo zeby was ocenić to musicie coś zrobić to co on
zada tj konkretne zadanie z poleceniem a on właściwie nic nie dał napisał tylko wzór ciągu i
nic więcej czyli mozecie spokojnie dać mu zrobione zadanie tzn przepisany wzór ciągu z tablicy
do zeszytu
25 kwi 17:24