pole trójkąta równobocznego
klaudia: Oblicz pole trójkąta równobocznego, gdy:
a) długość boku jest równa 3+3√3
b)wysokość ma długość 6
c)obwód jest równy 4
Odpowiedzi:
a)6√3+9/2 − co fajniejsze mi w a) wychodzi ciągle 3{3}
b)12{3}
c)4{3}/9
Pomocy
25 kwi 16:48
Myszka. : b i c wychodzą. ale a tez mi nie wychodzi.
25 kwi 16:56
klaudia: Myszka, ale jak wychodzą? Jak mam to zrobić? Możesz napisać mi po kolei, bo w ogóle dojść do
tego nie mogę.
25 kwi 21:04
Maslanek:
a
2 *
√3 = (3+3
√3)
2 *
√3 = (9 + 27 + 18
√3) *
√3 = 36
√3 + 54
P=9p{3] + 18.
Gdzieś błąd? ;>
25 kwi 21:12
klaudia: ja już tego nic nie rozumiem...
25 kwi 21:32