matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiaz rownania prosze o pomoc
rafal2:
a)x
3
−10x
2
+9x=0 b)x
3
−4x
2
+3x−12=0
25 kwi 16:40
picia:
wyciaganie przed nawias. w pierwszym x przed nawias.
25 kwi 16:43
bc:
b) x
2
(x−4) + 3(x − 4) = 0 (x
2
+3)(x−4)=0
25 kwi 19:13