określ czy podane punkty...
ewa. : określ czy podane punkty należa do okręgu o promieniu 3√2 i środku w punkcie S=(1,−2).
a) (1,−2)
b) (−2,−5)
c) (4,1)
d) (5,−4)
25 kwi 16:14
Mateusz:
Napisz równanie okręgu w postaci kanonicznej i podstawiaj za x i y wartosci liczbowe jezeli
otrzymasz równość prawdziwą to punkt nalezy do okręgu w przeciwnym wypadku nie nalezy
25 kwi 16:16
Eta:
o: (x−1)2+(y+2)2= 18
podstawiaj za x=.. i za y... i zobaczysz poprawną odp:
odp: c)
25 kwi 16:17
ewa. : tu jest kilka odp poprawnych w takim razie.
25 kwi 16:29