matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rownania
Paulina1616:
2− 1/x = x/ (x+2)
25 kwi 16:03
Eta:
1
x
2−
=
tak miało być ?
x
x+2
25 kwi 16:12
Eta:
D= R\ {−2,0}
2x−1
x
=
x
x+2
(2x−1)(x+2)=x
2
.......... dokończ, pamiętaj o dziedzinie
25 kwi 16:14