matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dana jest funkcja f(x) = ( 1- u{2}{m} ) x+4 . Dla jakiej wartości paramtetru...
Alex:
Dana jest funkcja f(x) = ( 1−
2
m
)x+4 . Dla jakiej wartości paramtetru m dla argumentu 2 wartość tej funkcji wynosi 8?
25 kwi 15:23
konrad:
2
8=(1−
)*2+4 i licz
m
25 kwi 15:26