matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jak to zrobic?
dorota:
samochód przejechał 225km gdyby jechał 10km/h większą to czas przejazdu skróciłby się o 15minut . Oblicz prędkość z jaką jechał samochód .
25 kwi 15:21
Eta:
1
v,t >0 15 min=
h
4
Rozwiąż układ: v*t=225
1
(v+10)*(t−
)=225
4
25 kwi 15:52