ostrosłup
lolek: Oblicz objętość ostrosłupa prawidłowego trójkątnego o krawędzi podstawy 6 cm i krawędzi
bocznej 8 cm.
25 kwi 15:21
lolek: pomocy

25 kwi 15:25
lolek: może wiecie jak to zrobić

25 kwi 15:29
lolek: no ludzie niech się ktos tego podejmnie !
25 kwi 15:34
lolek: pomocy
25 kwi 15:40
lolek: ej ludzie no pomóżcie
25 kwi 15:54
Eta:
| | a√3 | | 6√3 | |
|AD|= |
| = |
| = 3√3 |
| | 2 | | 2 | |
| | 2 | |
|AO|= |
| |AD|= .......... = 2√3 |
| | 3 | |
Z tw. Pitagorasa w ΔAOW wyznacz
H
| | 1 | a2√3 | |
V= |
|
| *H=............ dokończ ... |
| | 3 | 4 | |
25 kwi 16:02
lolek: a może wie ktos inaczej jak to zrobić bo za bardzo nie wiem o co chodzi ...
25 kwi 17:20
lolek: halllo
25 kwi 19:55