logarytmy
Żaneta: jeżeli log3 2=a, wówczas log3 26 jest równa:?
25 kwi 15:18
konrad:
log326=log3(2*13)=log32+log313
log326=a+log312
ale nie wiem czy to o to chodziło
25 kwi 15:24
Żaneta: odpowiedzi do tego są:
a. 4a
b.2a+b
c.18
d.2a+2
25 kwi 15:28
Eta:
Sprawdź czy dobrze podałaś treść zadania?
25 kwi 15:35
Żaneta: mój błąd zamiast 26 ma być 36
25 kwi 15:37
Eta:
No właśnie

log
336= log
39*4= log
33
2+log
32
2= 2+2log
32= 2+2a= 2a+2
odp

)
25 kwi 15:40
Eta:
Odp: d)
25 kwi 15:40
Żaneta: Dziękuje
25 kwi 15:42