matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o pomoc
kajtek:
dana jest funkcja f(x)=
5
x
wykaż żę f(1−
√
2
+f(1{u}{p2}+1=0
25 kwi 15:18
M:
7 lut 06:07
Bo_ra:
5
f(x)=
x
5
5(1+
√
2
)
f(1−
√
2
)=
=
=−5−5
√
2
1−
√
2
−1
1
√
2
2
√
2
+2
+1=
+
=
√
2
2
2
2
√
2
+2
5
2
10
f(
)=
=5*
=
=
2
√
2
+2
2
√
2
+2
√
2
+2
10(
√
2
−2)
=
=−5(
√
2
−2)=−5
√
2
−10
−2
√
2
+2
f(1−
√
2
)+f(
)=−5−5
√
2
−5
√
2
−10≠0
2
7 lut 08:54