matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
obliczyć schematem mernoulliego
Skiper:
Rzucono 2009 razy monetą. Oblicz prawdopodobieństwo że otrzymano 100 orłów.
21 kwi 10:39
Bogdan:
Zastosuj schemat Bernouliego, w którym dla tego zadania:
1
prawdopodobieństwo sukcesu p =
,
2
1
prawdopodobieństwo porażki q =
,
2
liczba doświadczeń n = 2009, liczba sukcesów k = 100
21 kwi 11:40