romb
lolek:

♥romb ma wymiary podadne na rysunku, pole tego rombu jest równe
kąt tam gdzie to zaznaczyłem ma 120 stopni
prosze o pomoc
25 kwi 13:40
asdf:

P = a*h
licz
25 kwi 13:44
lolek: dzięki ale jak zrobiłem to nie pasuje mi ani jedna odp
25 kwi 13:48
asdf: 32√3 tyle Ci wyszło?
25 kwi 13:50
lolek: pomóżcie
25 kwi 13:50
lolek: nie 16√3
25 kwi 13:51
lolek: bo ja nie umiem z tych sinusów i cosinusów i robie z tej zaleznoci na trójkącie
25 kwi 13:51
asdf: to źle podstawiasz
25 kwi 13:52
lolek: no tak to wiem ze tak wychodzi ale jak robie z tych trójkątów to mam że a=4 , h=4 √3 no i to
m,mnoże i wychodzi 16√3
25 kwi 13:55
lolek: 
?
25 kwi 14:00
asdf: a = 8, patrz na rysunek
25 kwi 14:08