matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
liczby
kacha:
Liczby x1, x2 są rozwiazaniami równania 4(x+2) (x−6)=0 . Suma x1
2
+x2
2
jest równa? Proszę o dokładne rozwiązanie
25 kwi 13:34
picia:
x1= − 2, x2= 6 (−2)
2
+ 6
2
= .... policz
25 kwi 13:40