Wektorki
Basiek: Takie tam... pytanko.
Chciałabym przesunąć punkt dajmy na to C(2,3) o wektor... powiedzmy AB=[3,4]. I hm, wiem, że to
się musi dać zrobić, wiem jak, ale nie mam pojęcia, jak to zapisać, żeby to było ok.
25 kwi 13:33
MQ: Chodzi ci o jakiś WIELCE POPRWANY FORMALIZM? czy po prostu:
C'=(2+3,3+4)
25 kwi 13:52
Ajtek:
Ja bym to tak zapisał:
→
C'=C+AB
strzałka nad AB, jeżeli nie będzie dobrze widać

.
25 kwi 13:52
Ajtek:
Co jest tożsame z zapisem MQ.
25 kwi 13:53
Basiek: I hm... chodzi mi o
maturalny formalizm, bo to jest banalny podpunkt zadania, który można
zrobić na całej stronie LUB w jednej linijce. Tylko chyba trzeba umieć ładnie zapisać. Skoro
twierdzicie, że tak będzie dobrze, to

Dziękuję
25 kwi 13:54
25 kwi 14:00