Rozwiaz Rownanie
sebek: (3x+y−7)
2+(2x−3y−1)
4=o pomocy
21 kwi 09:32
Bogdan:
Podpowiedź:
Kiedy suma kwadratów dwóch wyrażeń jest równa zero?
21 kwi 09:51
sebek: tylko wtedy gdy oba jednoczesnie sa rowne zero tak
21 kwi 10:15
sebek: wiec trzeba układ rownan tak

?
21 kwi 10:17
Maciek: Czyli pierwsze równanie już bez potęgi 3x+y−7=0 i 2x−3y−1=0
21 kwi 10:34
Maciek: y=7−3x i 2x−3(7−3x)−1=0
21 kwi 10:34
Bogdan:
Tak, pamiętając, że jeśli an = 0 i n ≠ 0 => a = 0
Pokaż ten układ
21 kwi 10:35
Maciek: x=2 i y=1
21 kwi 10:35
Bogdan:
Tak jest Maćku
21 kwi 11:05