?
Anula: jak mam np |4−x|=2 to zamieniam |−x+4|=2 ? ale nie wychodzi mi wtedy że odległość 4 tylko −4, a
jak |1+x|=4 to też zaminiam? |x+1|=4 to wiem że odległosć jest −1 wytłumaczycie pierwszy
przykład?
25 kwi 11:51
Anula: dlaczego w drugim się odwraca a w 1 nie?
25 kwi 11:58
Agn: a nie lepiej sobie zamieniac tak:
|4−x|= 2
więc 4−x= 2 i 4−x= −2 ?
25 kwi 12:11
Anula: no w sumie tak ale skad wiadomo że odległość mierozna jest od 4? a nie od −4?
25 kwi 13:23
agn:

bo jeszcze musisz wziac pod uwage te 2 i to że o wektor 2 trzeba przesunac . Spójrz na
intrpretacje na osi powyżej.
25 kwi 13:31