z gory dzieki za pomoc
Daniel: BANALNE ALE NIE OGARNIAM 
Zad. 2.4
Masa astronauty wynosi 80 kg, a natężenie pola grawitacyjnego Marsa ma wartość 3,7 N/kg. Oblicz
wartość siły nacisku astronauty na fotel.
N=Fg+Fb
N=m(g+a)
N=80(3,7+9,81)=1080,8N
w odpowiedzi jest ze rzekomo g=11N <skąd to ? ?
25 kwi 11:36
25 kwi 11:39
Daniel: jebneli sie pewnie :FF
25 kwi 11:50
maturzysta: czemu natężenie dodajesz do przyśpieszenia?
25 kwi 11:52
XXXX: hello maturzysto natezenie pola grawitacyjnego to wlasnie przyspieszenie grawitacyjne
25 kwi 12:02
XXXX: JUZ wiem , mialem na stronie wyzej (robie arkusze z komputera) wskazowka do zadan 2.2 ,2.3 ,
| | m | |
2.4 ze opoznienie przy ladowaniu to 11 |
|  D lol2 takie info i juz wszystko jasne |
| | s2 | |
25 kwi 12:07