matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie logarytmiczne.
Kasik . :
rozwiąż równanie logarytmiczne : log
0,7
(x−1) + log
0,7
(x−3)= log
0,7
8
24 kwi 23:06
picia:
w czym problem
24 kwi 23:08
picia:
https://matematykaszkolna.pl/strona/247.html
24 kwi 23:09
Mila:
x−1>0 i x−3>0⇔x>3 log
0,7
[(x−1)(x−3)]=log
0,7
8 (x−1)(x−3)=8 rozwiąż
24 kwi 23:19