dsfsd
Mark Knopfler: BŁAGAM o znalezienie błędu w równaniu kwadratowym
| | 5 | |
40−10x+ |
| x2=40 i zostaje |
| | 4 | |
a zamiast −10x powinno byc −8
wtf?
dodam tylko że to długośc odcina pierwiastki opusciłem współrzędne to (x,2, 1/2x−2,4)
RATUNKU
24 kwi 21:31
asdf: mi to samo co Tobie wychodzi
24 kwi 21:37
Eta:
Podaj pełną treść zadania
24 kwi 21:39
Mark Knopfler: Punkty C=(6,6) i D(2,4) są krancami krótszej podstawy trapezu równoramiennego ABCD. Dłuższa
podstawa należy do prostej y=1/2x−2. Ramie ma długość √40. wyznacz współrzędne wierzchołków
ABCD
24 kwi 22:23
Mark Knopfler: refff
24 kwi 23:07
Mila: y=0,5x−2 /*2
2y=x−4
x=2y+4
(x−6)2+(y−6)2=40
(2y+4−6)2+(y−6)2=40
(2y−2)2+(y−6)2=40
4y2−8y+4+y2−12y+36−40=0
5y2−20y=0 teraz rozwiąż.
24 kwi 23:09
Mark Knopfler: wyjdzie 0 i 4 z tego równania. Trzeba rozpatrzyć dwa przypadki?
24 kwi 23:23
Mila: Tak oblicz x1 i x2 . Zobacz jak to wygląda w układzie współrzędnych.
24 kwi 23:26