PROSZĘ O SPRAWDZĘNIE MOJEGO ZADANIA CZY MAM DOBRZE ZROBIONY
Liceum Uzupełniające : f(x)=x2+14x+49 podaj jej postac iloczynowa i kanoniczna
x2+14x+49=0
Δ=b2−4ac
Δ=142−4*1+49
Δ=196−196 =0
Xo=−b){2a}=u{−142=7
q=−Δ4a=−04a=0
f(x)−a(X−Xo)
f(x)=1*(x+7)2 − postac iloczynowa
f(x)=1*(x−(−7)2+0
f(x)=(x+7)2 − postac kanoniczna
24 kwi 20:56
Liceum Uzupełniające : czy dobrze ma wykonane zadanie
24 kwi 20:57
krystek: ok
24 kwi 20:58
picia: źle. x0= − 7
24 kwi 20:58
Liceum Uzupełniające : a co jest źle wykonane w Xo
bo ja nie widzę
24 kwi 20:59
picia: xo masz żle zapisane jednak postacie dobrze.
24 kwi 20:59
24 kwi 21:01
Liceum Uzupełniające : Xo=
−142=−7
tak czy jak

?
24 kwi 21:03
picia: tak.przeciez tak wlasnie zapisalem
24 kwi 21:04
Liceum Uzupełniające : czyli jak tak będe miał to będzie dobrze
24 kwi 21:05
picia: TAK
24 kwi 21:08