matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ulamki
dzik:
x
1
x
−
=
3
7
4
wezcie pomozcie bo cos mam z tym problem
z góry dzieki
24 kwi 20:32
asdf:
x
1
x
−
=
3
7
4
7x
3
x
−
=
21
21
4
7x − 3
x
=
21
4
21x = 28x − 12 −7x = −12
12
x =
7
24 kwi 20:33
roman:
spr do wspólnego mian. → pomnóż przez ten mian → wyznacz x→koniec.
24 kwi 20:33
roman:
albo tak ....
24 kwi 20:34