.
metiu: Dane są punkty B=(−3,1), C=(0,4). Na prostej l:y=2x−1 znajdź taki punkt A aby pole trójkąta ABC
było równe 6.
24 kwi 18:32
Eta:
Są dwa takie trójkąty spełniające warunki zadania
A
1(1,1) , A
2(9,17)
Wykorzystaj wzór na pole trójkąta
| | 1 | |
P= |
| | det(BC, BA)| i A(x,2x−1) |
| | 2 | |
24 kwi 18:52
metiu: | | 1 | |
a co tam jest we wzorze po |
| ? |
| | 2 | |
24 kwi 18:54
Eta:
det −−− wyznacznik pary wektorów zaczepionych w jednym punkcie
24 kwi 19:05
24 kwi 19:07
metiu: dzieki
24 kwi 19:11
Eta:
24 kwi 19:12
metiu: a da się to jakos innym sposobem zrobić? Bo nie miałem tego wyznacznika pary wektorów.
24 kwi 19:42
25 kwi 01:23