równanie
Ania: Rozwiązaniem równania x+3x = 2x . Czy może mi ktoś rozwiązać to?
nIe wiem czemu wynik wychodzi mi − 32 , a takiej odp. nie ma
24 kwi 17:27
roman: | x+3 | |
| =2x to mnożysz przez x /*x |
| x | |
x+3=2x
2
−2x
2+x+3=0
no i Δ
24 kwi 17:36
roman: c
24 kwi 17:41
Ania: 2
24 kwi 17:41
roman: chili db ?
24 kwi 17:43
24 kwi 17:44
Ania: oj to nie moje zadanie. Ale i tak nie wiem jak zrobic

A jak jest z logarytmami, jesli jest log(małe2)8 − log(małe3)
19?
24 kwi 17:47
roman: | | 1 | |
log28−log3 |
| podkreślniki... |
| | 9 | |
ale nie wiem ,,, wiem tylko że bedzie dzielenie ...
24 kwi 17:49
konrad: gdzie, jakie 2
24 kwi 17:50
konrad: co do logarytmów:
=3−(−2)=5
24 kwi 17:52
roman: | | 3 | |
miejsca zerowe to x1 |
| i x2−1 |
| | 2 | |
24 kwi 17:55
Ania: zaraz zrobię od nowa pierwsze zadanie. a czemu tak wyszlo z logarytmow? nie wiem co gdzie jak,
nie umiem tego '
24 kwi 17:56
konrad: logab=c
ac=b
2x=8
2x=23
x=3
3x=1/9
3x=(1/3)2
3x=3−2
x=−2
3−(−2)=5
24 kwi 17:59
Ania: mozliwe zeby z tej delty x1 i x2 wyszło mi −64 i −1?
24 kwi 18:05
konrad: 6/4 nie −6/4
i 6/4 skróci się do 3/2
24 kwi 18:07
Ania: dziękuje
24 kwi 18:10