matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
x^2+y^2+10x-6y+30=0 prosze sprawdzic mi czy to dobrze jest zrobione
Liceum :
x
2
+y
2
+10x−6y+30=0 x
2
+10x+y2−6y+30=0 (x+5)
2
−25+(y−3)
2
−9+30=0 (x+5)
2
(y−3)
2
=25+9−30=0 ś (−5;3) r=2
24 kwi 17:01