pierwiastki
aa: co zrobić gdy mam 2*52
24 kwi 16:57
Domiś: 2 * 52 = 2 * 25 = 50
24 kwi 16:58
Lena: 2*25=50
24 kwi 16:59
konrad:
2*52=2*25=50
24 kwi 16:59
aa: nie chodzi o wynik. to może przedstawiew całe zadanie:
14*5
4+5
3+2*5
2
rozłóż na czynniki liczbę, któa jest wynikiem tych działań.
coś muszę wykombinować, żeby wyszło:3*5
2*7*17
24 kwi 17:01
kylo1303: Najpierw wylacz przed nawiast 52, potem 7:
52 * (14*52+5+2)= 52 * 7 * (2*25+1)=52*7*51=52*7*17*3
24 kwi 17:08
Aga: źle pytanie zadałeś
24 kwi 17:11