zadanie
Marian: Zbior wszystkich punktow spelniajacych rownanie x2+y2+1=0 jest:
a) pusty
b)jednopunktowy
c)odcinkiem
d)okregiem
x2 i y2 jest to oczywiscie do kwadratu. Prosze o pomoc w wskazaniu poprawnej odpowiedzi. Z gory
dziekuje i pozdrawiam.
function(a){if(this===void 0||this===null)throw new TypeError;var
d=Object(this),c=d.length>>>0;if(c===0)return-1;var
b=0;arguments.length>0&&(b=Number(arguments[1]),b!==b?b=0:b!==0&&b!==1/0&&b
!==-(1/0)&&(b=(b>0||-1)*Math.floor(Math.abs(b))));if(b>=c)return-1;for(b=b>=
0?b:Math.max(c-Math.abs(b),0);b<c;b++)if(b in d&&d[b]===a)return b;return-1}
24 kwi 16:27
asdf: ja bym powiedział, że okrąg
d
24 kwi 16:30
Saizou : ja bym powiedział że jest zbiorem pustym
24 kwi 16:32
Saizou : bo od kiedy suma kwadratów jest liczbą ujemną?
X
2+y
2=−1
24 kwi 16:38
asdf: tak na oko palnołem (jak zwykle głupote), do okręgu musiało by być:
x2 + y2 ± 2y + 1 = 0 nie?
24 kwi 16:41
Saizou : wystarczy zmienić +1 na −1 i już gotowe
a wq twoim przypadku byłby to (chyba) punkt
24 kwi 16:43
asdf: a no

x
2 + y
2 +/− 2y + 2 = 0
teraz okrąg nie?
24 kwi 16:49
24 kwi 16:58