LOGARYTMY
Pomocy: Mam dwa zadania do rozwiazania i nie mam pojecja jak je zrobic:
a) log 13 12 − log 13 43√3
b) log 2√10 − log 4 − log 0,5
Pilnie prosze o pomoc ( najlepiej rozwiazanie bo zalezy mi na czasie) Z góry dziekuje
24 kwi 15:45
Beti: | | 12 | | 3 | |
a) = log1/3 |
| = log1/3 |
| = log1/33 − log1/33√3 = |
| | 43√3 | | 3√3 | |
24 kwi 15:48
asdf: w obydwu masz wzór:
24 kwi 15:49
Pomocy: dzieki !
24 kwi 15:51
Ja: a wie ktos jak obliczyc to drugie zadanie bo równiez tego potrzebuje ?
24 kwi 16:02