matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jak obliczyć
Acha:
ln(x+1)=2lnx +1
24 kwi 15:40
Grześ:
D: x>0 i tak rozwiązujesz: ln(x+1)=ln(x
2
)+1 ln(x+1)=ln(ex
2
) x+1=ex
2
ex
2
−x−1=0 i dalej lecisz jak równanie kwadratowe
24 kwi 16:00
Acha:
Dzięki ((;
24 kwi 16:26