?
Anula: jak mam sin30 stopni / 1+ cos45 stopni to jest 1/2 / 1+ √2 / 2 to jak wtedy usuwamy
niewymierność?
24 kwi 15:39
Beti: | | 1 | | 2 | | 1 | | 2−√2 | |
= |
| * |
| = |
| * |
| = ... dokończ |
| | 2 | | 2+√2 | | 2+√2 | | 2−√2 | |
24 kwi 15:45
Anula: a skąd siie wzięło 2+√2/2 ?
24 kwi 15:47
Anula: dobra już wiem
24 kwi 15:49
Beti: po sprowadzeniu do wspólnego mianownika:
| | √2 | | 2 | | √2 | | 2+√2 | |
1 + |
| = |
| + |
| = |
| |
| | 2 | | 2 | | 2 | | 2 | |
24 kwi 15:49
Anula: czyli to wyjdzie 2−√2 / 2 ?
24 kwi 15:50
Anula: bez skracania?
24 kwi 15:51
Anula:
24 kwi 15:55
Anula: ?
24 kwi 16:06