asdf: Ze zbioru trzycyfrowych liczb naturalnych wybieramy losowo jedn ˛a liczb˛e. Prawdopodobie
´nstwo otrzymania liczby podzielnej przez 30 jest równe?
24 kwi 14:29
Eta:
Wszystkich liczb trzycyfrowych jest 900
Co trzydziesta liczba w tym zbiorze jest podzielna przez 30
24 kwi 14:34
asdf: dzieki, a to:
Suma miar k ˛atów wewn˛etrznych wielok ˛ata wypukłego jest równa 1440o. Wynika stad, ze
liczba boków tego wielokata jest równa:
A) 5 B) 7 C) 10 D) 8
24 kwi 14:39
Eta:
(n−2)*180o=1440o ⇒ n=............
24 kwi 14:41
asdf: ok dzięki, bo nie wiedziałem czy ten wzór też jest do wypukłych
24 kwi 14:44
Eta:
Tylko dla wypukłych!
24 kwi 14:47
asdf: pisze co innego a myślę co innego

po 1
o: źle przeczytałem zadanie: przeczytałem zewn...i
dlatego nie znałem wzoru..
24 kwi 15:04
Eta:
Zjedz .....
24 kwi 15:06
asdf: obiad zjadłem może będzie lepiej
24 kwi 15:13
asdf: Wskaz nierówność, którą spełnia liczba log 9:
A) |x + 1| > 2 B) |x + 2| ≤ 3 C) |x − 1| < 0 D) |x − 1| > 1
Nie lubię tych logarytmów

Mogę prosić o wskazówkę, która pokieruje mnie do odpowiedzi ?
24 kwi 15:15
Eta:
Dzięki za przypomnienie

..to i ja idę coś zjeść
24 kwi 15:15
asdf: jedzenie z talerza nie ucieknie

pomożesz?
24 kwi 15:17
Eta:
Wiadomo,że log9 €(0,1) .........teraz trzaskaj poprawną odp;
24 kwi 15:18
asdf: Odp b mi wychodzi
log9 ∊ (0,1) bo 10x = 9 więc x ∊(0,1) tak?
24 kwi 15:20
asdf: ?
24 kwi 15:34