matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciag
marcin:
w ciagu geometrycznym an dane są a1= −2 i a6=64 iloraz tego ciagu jest równy zawsze z tym mam problem.... prosze o pomoc
24 kwi 13:46
asdf:
a
6
= q
5
a
1
24 kwi 13:50
marcin:
ok kur... umiem
24 kwi 13:52
marcin:
∞
24 kwi 13:52