matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Monika
proste:
Proste o równaniach x − 2y = 3 i 2x + y = 5: a) są równologłe b) są prostopadłe c) przecinają się w punkcie P = (2, 2) d) pokrywają się pomóżcie, potrzebuję odpowiedź wraz z całym rozwiązaniem/tokiem myślenia
24 kwi 12:00