oblicz x < ciag arytmetyczny >
olaaaaa: oblicz x maja podane x
2 , 2x − 1 , x−2 .
POMOCYYYY
24 kwi 11:29
DZIADZIA: 2x=1 /:2
x=12
a masz jakies odp do tego zadania?
24 kwi 11:31
DZIADZIA: chociaż pewien nie jestem
u[1}{2}2=14
24 kwi 11:34
DZIADZIA: czyli mozna to sprawdzic
jesli te wyrazy w podanej kolejnosci sa a1 i a2
2*0,5−1=0
0,5−2= −1,5
ale mowie pewny nie jestem
24 kwi 11:37
Skipper:
x
2+x−2−4x+2=0
x
2−3x=0
x(x−3)=0
x
1=0 lub x
2=3 ...więc:
0, −1, −2 ... lub ... 9, 5, 1
24 kwi 11:38
olaaaaa:: Dzieki slicznie

wlasnie mialam podobne myslenie jak SKIPPER
24 kwi 11:40
Skipper: −
24 kwi 11:45