współczynnik kierunkowy prostej
Monia: Współczynnikiem kierunkowym prostej o równaniu 3x − 2y + 2 = 0 jest liczba:
a) 3
b) −3
wg mnie to powinno być 3, dlatego, że współczynnikiem kierunkowym jest a, ale wg odpowiedzi z
| | 3 | |
książki powinno to być |
| . |
| | 2 | |
Błąd w druku czy w moim rozumowaniu?
23 kwi 23:36
Mmm: musisz przekształcić to równanie do równania kierunkowego y=ax+b
23 kwi 23:37
Monika: dzięki wielkie
23 kwi 23:40
Mila: 2y=3x+2
Wszystkie odpowiedzi w tym teście są prawidłowe, dzisiaj to robiłam z uczniem.
23 kwi 23:41
Mmm:
23 kwi 23:42
Monika: Nie załamuj mnie, że masz to zrobione... Ja się męczę pół dnia już i to dopiero połowa.
23 kwi 23:43
Mila: Moniko nie jestem już uczennicą. Mój uczeń też miał z tym kłopoty.
Pisz problemy, bo wszystko mam jeszcze w pamięci.
23 kwi 23:46