LOOOG
Klaudiaaaaa: log14 3+ LOG25=LOG2X
23 kwi 22:06
Mila: log1/43+log25=log2x tak to wygląda?
23 kwi 22:31
Ajtek:
Mila działaj, napewno tak to wygląda

.
23 kwi 22:39
23 kwi 22:41
krystek: na początku miało być log143
23 kwi 22:43
siemanko: log
1/4 3 = −1/2 log
2 3 z własnosci logarytmów.... chodzi o to ze 2 do potegi −2 daje
1/4.... to te dwa zostawiamy w podstawie a potęge piszemy przed logarytmem odwróconą...mogę
sie mylić bo dawno przerabialem logarytmy.. no a dalej mam nadzieje ze sobie poradzisz...a
jeśli nie to ogarnij na tej własnie stronce podstawowe własnosci logarytmów
23 kwi 22:52
siemanko: tzn nie potege tylko wykladnik potegi heh sorki
23 kwi 22:53
Mila:
x>0
| | log23 | |
log1/43= |
| =log2 3 −1/2 |
| | −2 | |
log
2 3
−1/2+log
25=log
2x
log
2x =log
2(5*3
−1/2)
Krystek, Ajtek sprawdzajcie.
23 kwi 22:53
krystek: @
Mila jak można Ciebie sprawdzać?
23 kwi 22:56
Ajtek:
@Mila Po co?
23 kwi 22:58
Mila: Właśnie dzisiaj zrobiłam błąd rachunkowy, ETA wykryła.Jesteś dla mnie bardzo miły.
23 kwi 22:58
Ajtek:
Mila, ja jestem na etapie przypominania matematyki, nie czuję się na tyle mocny aby
sprawdzać

.
23 kwi 23:02