matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wykaż że liczba
ktos:
Wykaż że liczba x=log
2
sin3/4π+log
1
/3 tg
π
3
jest liczbą całkowita log
1
/3 tg π3 = log
1
/3
√
3
= −
1
2
Co dalej ? jak rozpisac tego sinusa
23 kwi 21:58
Mila:
√
2
sin135
0
=sin45
0
=
2
√
2
2
c
=
/*2
2
2*2
c
=2
1/2
1
c+1=
2
1
c=−
2
1
1
x=−
+(−
)=−1∊C
2
2
23 kwi 22:16