parametry
Madzia: Dla jakich wartości parametru m nierówność mx2 −4x +m +3≥0
będzie spełniona dla każdej liczby rzeczywistej x?
23 kwi 21:42
Aga1.: m>0 i Δ≤0
23 kwi 21:44
ICSP: a > 0
Δ > 0
23 kwi 21:44
Madzia: delta = m2 + 4m, co dalej?
23 kwi 21:47
Aga1.: Δ źle obliczyłaś
23 kwi 21:49
Madzia: to ile ona wynosi? −.−
23 kwi 21:51
Aga1.: a=m, b=−4, c=m+3
Δ=16−4m(m+3)=
23 kwi 21:52
Madzia: no obliczyłam, co teraz?
23 kwi 21:53
Madzia: policzyłam delte z delty ale miejsca zerowe wychodzą mi w ułamkach, to dobrze?
23 kwi 21:57