matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
loog
Klaudiaaaaa:
(2log
3
x)
2
= 2log
3
x
2
+2
?
23 kwi 20:41
krystek:
(log
3
x
2
)
2
−2log
3
x
2
−2=0 podstaw za log
3
x
2
=t
23 kwi 20:44
Klaudiaaaaa:
tak własnie zrobiłam i wyszło t
1
=1−
√
3
a t
2
=1+
√
3
i teraz jak jak mam obliczyc to ze 3
1−
√
3
i 3
1+
√
3
23 kwi 20:49