zastosowanie funkcji logarytmicznej
Kasia: a) 2logx=log(4x−3)
b) logx=3−log3
c) log1/3x+2log1/3x=3
23 kwi 20:36
krystek: D:x>0 i 4x−3>0
a)x2=4x−3
b) podpowiem 3=log1000
23 kwi 20:38
Kasia: czy z przykladu a) po przeniesieniu nalezy wyliczyc delte?
23 kwi 20:41
Kasia: ?
23 kwi 20:45
krystek: tak
23 kwi 20:49
Kasia: A mógłbyś mi wytłumaczyć jak mam rozwiązać B i C ?
23 kwi 20:49
Kasia: ?
23 kwi 20:57
Kasia: Proszę o pomoc
23 kwi 21:12
Kasia: ?
23 kwi 21:26
Mila: log1/3x+2log1/3x=3 tak ma to wyglądać?
23 kwi 21:26
Kasia: tak
23 kwi 21:29
Kasia: ?
23 kwi 21:40
Mila: x>0
log
1/3x+2log
1/3x=3
| | 1 | |
log1/3x+log1/3x2=log1/3( |
| )3 |
| | 3 | |
x=..
23 kwi 21:46