matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonometria
olle:
√
10
ctgα − tgα
sinα =
. Oblicz
10
ctgα + tgα
23 kwi 18:04
Krzysiek:
cos
2
α
1−sin
2
α
pomnóż obustronnie przez cosα i wtedy ctgα *cosα =
=
sinα
sinα
23 kwi 18:17
olle:
Może ktoś to bardziej rozpisać bo nie rozumiem
24 kwi 01:39