matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
U{4}{x^2-9} + U{3x}{x-3} - U{2}{x+3}
Mateo:
4
3x
2
+
−
x
2
−9
x−3
x+3
23 kwi 17:59
M:
7 lut 06:07
Bo_ra:
Dla x≠−3 , x≠3 U{4}+3x(x+3)−2(x−3)}{x
2
−9}=
4+3x
2
+9x−2x+6
=
=
x
2
−9
3x
2
+7x+10
=
=
x
2
−9
7 lut 10:55