matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz wartość pozostałych funkcji
jola:
oblicz wartości pozostałych funkcji trygonometrycznych kąta α,jeśli cos α =3/5
23 kwi 17:49
Natalia:
Obliczamy najpierw niewiadomą z tw. Pitagorasa x
2
+9=25 x
2
=16 x=4 sinα=4/5 tgα=4/3 ctgα=3/4
23 kwi 18:02