matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Całka podwójna
Michał:
Witam, Mam nadzieję, że ktoś potrafi to rozwiązać
Oblicz całkę podwójną ∬sin(x+y)dxdy po obszarze trójkąta o wierzchołkach: A=(0,0)
π
π
B=(
,
)
2
2
C=(0,π)
23 kwi 17:48
hg:
8 lut 23:31