rozwiąż równanie kwadratowe
jola: x³+4x²+3=x(x−2)²+7x
23 kwi 17:14
ICSP: jak nikt Ci nie zrobi to przypomnij się około 21. Wtedy powinienem już wrócić i zrobię to
zadanko
23 kwi 17:23
aneta: x3 + 4x2 + 3 = x(x2 − 4x + 4) + 7x
x3 + 4x2 + 3 = x3 − 4x2 + 11x
połowa się skróci i zostanie
3=11x
czyli x = 3/11
23 kwi 17:29
aneta: sory pomylka
8x2−11x +3 =0
23 kwi 17:30
asdf: x
3 + 4x
2 + 3 = x(x
2 − 4x + 4) + 7x
x
3 + 4x
2 + 3 = x
3 − 4x
2 + 4x + 7x
4x
2 + 3 = − 4x
2 + 11x
8x
2 − 11x + 3 = 0
delta:
Δ = 121 − 96
√Δ = 5
x
2 = 1
23 kwi 17:48
ICSP: ten myk zawsze działa
23 kwi 20:26